Bez obzira da li vodite računa o zdravoj i balansiranoj ishrani, ili jednostavno volite da se povremeno osvježite uz kombinaciju različitih ukusa – smoothie je napitak koji će vas oduševiti skladnim aromama za koje su zaslužni isključivo prirodni sastojci.

Sastojci

  • 1 zelena jabuka
  • 1 kivi
  • 1 banana
  • Nekoliko listova svježeg spanaća
  • 100 ml limunovog soka
Smoothie - bezbroj kombinacija za puno vitamina i dobre energije

Priprema recepta

Šta je potrebno za dobar smoothie?

Postoji mnogo recepata, ali svaki od njih podrazumjeva svježe povrće ili voće, koje uz malu pomoć blendera postaje dragocjena doza vitamina i dobre energije. Smoothie podstiče kreativnost, pa ćete vrlo rijetko pogriješiti ako i odlutate od poznate recepture i isprobate nešto samo svoje. Razlog je jednostavan – voće i povrće je dobro u gotovo svim kombinacijama, pa nas i krajnji rezultat teško može razočarati.

Međutim, imajte par stvari na umu. Da bi neki napitak bio istinski smoothie, on mora biti pripremljen od cijelog povrća i voća, uz eventualni dodatak vode. U idealnom ishodu, on se bazira isključivo na voćnom soku koji će probuditi naš organizam, ali i izazvati osjećaj sitosti – zbog čega je veoma popularan i kod onih koji žele da smanje kalorijske unose bez gladovanja.

Odakle krenuti?

Asortiman povrća i voća u IDEA prodavnicama je stvoren za  sve koji žele da na jednostavan način uživaju u svježini i kvalitetu iz bašti i voćnjaka. A ukoliko vam je potreban savjet prilikom izbora, preporučujemo vam da u svijet smoothie napitaka zakoračite uz neponovljivi IDEA Detox.

IDEA Detox

Priprema ovog napitka je izuzetno jednostavna – sve što je potrebno jeste da isječete voće na kocke, dodate listove spanaća, đumbir i limunov sok, a potom sve blendate nekoliko sekundi. Naravno, uz IDEA detox računajte na dobro raspoloženje, što ga čini posebno pogodnim za dobar početak dana.